szoba

topheader

hudegb

Kapcsolat

H-9028 Győr, Pesti u. 35-37

 GPS Koordináták:

+47° 42' 32.35"

+17° 40' 22.18"

 Tel.: + 36 96 529-540
Fax: + 36 96 529-541
E-mail: hotel@weldi.hu

Facebook

 

Szabadidős lehetőségek

Győrben és környékén több lovas park, Ikrényben vízisípálya, Győrben további számtalan sportolási lehetőség biztosítanak feltöltődési lehetőséget.

A győri Püspökerdő közkedvelt kirándulóhely a természetkedvelők körében. A 9 kilométer hosszú sétaút mentén erdei tornapálya és játékok találhatóak, a tanösvény pedig természetes közegükben mutatja be az ott élő növény- és állatvilágot.

Pannonhalmi Bencés Főapátság,a bencés rend legjelentősebb magyarországi monostora, amelyet 996-ban Géza nagyfejedelem alapított, 1996 óta a Világörökség része.
(25 km). Az Apátságban tárlatvezető kíséretével tekinthető meg a templom, altemplom, kerengő és könyvtár. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtésének köszönhetően 2004. márciusától látogatható az Apátsági Pincészet, ahol a Pannonhalma - Sokoróalja borvidék neves nedűiből is kóstolhatnak az ide látogatók.

Érdemes felfedezni a Szigetköz szépségei(40-50 km)t gyalogos-, vízi-, kerékpáros- és lovas túrákon. A Szigetköz legnagyobb vonzereje a rendkívül gazdag és változatos élővilága, a vízitúrák, a horgászok, a kerékpározás kedvelőinek igazi paradicsom.

Sétarepülés Pérről (18 km). Egy igazán különleges élményben lehet része azoknak, akik madártávlatból is szeretnék felfedezni Győr és a környék látnivalóit.

Az aktív pihenésre vágyóknak sem kell csalódniuk, hiszen a Hotel Weldi szállodától 5 kilométerre található a Rába Quelle Termál- és Élményfürdő, ahol külső és belső termálmedencék, élménymedencék, csúszdák, különböző wellness szolgáltatások, masszázs és vízi torna biztosítanak testi-lelki felfrissülést kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az 1967-ben megnyitott Xantus János Állatkertben jelenleg 100 állatfaj több, mint 500 egyedét tekinthetik meg az érdeklődők - www.zoogyor.hu

 

Mobilis Interaktív kiállítás- ahol bepillantást nyerhetsz a járműgyártás és mozgás fizikájának titokzatos világába, ahol naponta többször szórakoztató és látványos science show-k kápráztatnak el - mobilis.gyor.hu

program gyfz 

 

 

Győri Filharmonikus Zenekar

 

A Győri Filharmonikus Zenekar aktuális koncertjeiért kattintson IDE!

 

program gynsz

 

 

Győri nemzeti színház

 

A Győri nemzeti színház aktuális műsoraiért kattintson IDE!

 

program vask

 

 

Vaskakas bábszínház

 

A Vaskakas bábszínház aktuális műsoraiért kattintson IDE!

 

 

Győr látnivalói

Győr nemcsak a vizek, hanem a kulturális és az aktív kikapcsolódás városa is. A Győri Nemzeti Színház méltán elismert, a Győri Balett nemzetközi hírű. Számtalan múzeum, kiállítás, kulturális fesztiválok kínálnak szórakozási lehetőséget egész éven át. Az alábbiakban szíves figyelmébe ajánljunk néhányat Győr nevezetességei közül.

Városháza (Városház tér 1.): a Szent István út meghatározó épülete a XIX. század fordulóján emelt neobarokk Városháza, mely Győr egyik legismertebb épülete, a város szimbóluma.

Baross út: a város sétálóutcáján, a 18. szám alatti épület falán egy márványtábla, az utca burkolatán vörös téglák sora emlékeztet az egykori Fehérvári-kapura (1792) és a fölé épült tűztoronyra, mely a város védelmét szolgálta.

Széchenyi tér: Győr megújult barokk főtere a város életének fontos színhelye. Kávézók, éttermek, fagyizók várják vendégeiket.

Mária-oszlop: a tér közepén álló emlékművet Kollonich Lipót győri püspök emeltette 1686-ban, Buda töröktől való visszafoglalása emlékére.

Bencés épületegyüttes: a Loyolai Szent Ignác bencés templomot, a rendház és a gimnázium épületét jezsuiták építették a XVII. században. A rend feloszlatása után a bencések lettek az épületegyüttes tulajdonosai. A tér déli oldalán álló bencés kolostor részeként ma is eredeti funkciójában működik a korai barokkos díszítésű patikamúzeum.

Lloyd (Széchenyi tér 7.): a több szintes, fő homlokzatán barokk és klasszicista stílusjegyeket ötvöző épület - mely a XV. század végén vendégfogadónak épült - mai modern formáját a 2010-ben befejeződött felújítással nyerte el.

A Xántus János Múzeumnak (Széchenyi tér 5.) helyet adó Apátúr-házat 1741-1742-ben Sajghó Benedek pannonhalmi főapát építtette. A pompás barokk palota 1949 óta a helytörténeti múzeum otthona.

Vastuskós ház (Széchenyi tér 4.): a hagyomány szerint nevét a sarokerkélye alatt álló fatuskóról kapta, melybe a Győrben megforduló iparoslegények egy-egy szöget vertek. A vastuskó valójában az 1830-as években itt működött fűszerkereskedő megmaradt cégére.

Esterházy-palota (Király u. 17.): az épület középkori eredetű apró házak összeépítésével a XVIII. században nyerte el mai formáját. Az építtető monogramja, C(omes) G(abriel) E(sterházy) és aranyozott kovácsoltvas címere a kapu fölötti erkélyen látható. Jelenleg a Városi Művészeti Múzeum székhelye, a Radnai-gyűjtemény, valamint időszaki kiállítások helyszíne.

Kreszta-ház: a XVII. századi műemlék épületben látható Kovács Margit, győri születésű kerámiaművész (1902-1977) életmű-kiállítása.

Dunakapu tér: a nagy tér Győr forgalmas piacának ad helyet. Minden hónap 3. vasárnapján régiségvásárt rendeznek a téren. Közepén a kerek ivókút széljelzője, a vaskakas a város török legendáját őrzi. Győr jelképe, az eredeti vaskakas a Xántus János Múzeumban tekinthető meg.

Schwarzenberg-Pálffy-szobor: Győr töröktől való visszafoglalásának 400 éves évfordulójára emeltetett szobor két hadvezért - Schwarzenberg Adolfot és Pálffy Miklóst - ábrázol, akik vezetésével sikerült visszafoglalni a várat a törököktől.

Bazilika: a székesegyház alapítása Szent István király nevéhez kötődik. Első formájában román stílusban épült a XI. században, a tatárjárást követően a gótika jegyében épült újjá. A török betörés után a templom nagyon megrongálódott, egyik tornya ledőlt, a másikat villám pusztította el. A teljesen tönkrement székesegyházat kora barokk stílusban építették újjá, a jelenlegi copf stílusú toronysisak az 1680-as években készült. A templombelső végleges kialakítását az 1780-as években fejezték be, ekkor készültek a falakon és a mennyezeten ma is látható freskók. A székesegyházat II. János Pál pápa 1996-ban emelte bazilika rangra. Az északi mellékhajó látnivalója az 1655-ben Írországból hozott Könnyező Szűz Mária kép, mely 1697. március 17-én, Szent Patrik ünnepén vérrel verejtékezett.

Püspökvár: a Káptalandomb egyik meghatározó épületegyüttese a Püspöki Palota, vagy más néven a Püspökvár, az ezeréves győri püspökség székhelye, melynek ékessége a XIII. századból származó lakótorony és a XV. századi Dóczy-kápolna. A Püspökvár pincehelyiségeiben megtekinthető az Apor Vilmos életét és munkásságát bemutató kiállítás.

A Karmelita templom és a hozzá kapcsolódó rendház 1721 és 1725 között Wittwer Márton Athanázius karmelita szerzetes tervei alapján épült. A főoltár képe Szent István királyt és Szent Imre herceget ábrázolja, amint hódolnak a Szent Szűz előtt. A templom melletti kis fülkében áll a barokk Hab Mária-szobor.

Vár (Bécsi kapu tér): a Püspökvár XIII. századi eredetű, a XIV-XV. században épített együttese a város legrégibb épülete. Erődrendszere (kastélybástya, Sforza-bástya) a XVI-XVII. században épült.

A Radó-szigetet a Rába két ága fogja közre a Belváros, Újváros és Sziget városrészek közt. A műemléki környezetben fekvő sziget kedvelt séta- és pihenőhely.

Zsinagóga: a neológ zsinagóga 1868 és 1870 között épült, 2006-ban teljesen felújították. Napjainkban multikulturális intézményként működik. Állandó helyszíne id. Vasilescu János második világháború utáni magyar képzőművészetet bemutató magángyűjteményének.

 

Kulturális programok

Győr nemcsak a vizek, hanem a kulturális és az aktív kikapcsolódás városa is. Az alábbiakban szíves figyelmébe ajánljunk néhány remek programlehetőséget.

Győri Tavaszi Fesztivál

A Győri Tavaszi Fesztivál összművészeti fesztivál, melyben a zene, a színházi produkciók mellett a táncos rendezvények és kiállítások is helyet kapnak. A kéthetes fesztivál utcai felvonulással kezdődik, ami a kultikus téltemetés és tavaszvárás jegyében fogant. A fesztivál legrangosabb eseménye a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál. Ez az ütőhangszeres seregszemle egyedülálló Magyarországon, hiszen nem csak egy műfaj, hanem az ütős muzsika minden stílusa képviselteti magát a rendezvényen a klasszikus zenétől a világi-, etno-, jazz műfajokon keresztül a kísérleti, kortárs produkcióig.

Jazz Terasz a győri Széchenyi téren

Kellemes, fülbemászó jazz-muzsika vár minden kedves érdeklődőt májustól augusztusig, minden második vasárnap a győri Széchenyi téren. A hazai jazz- és zenei élet kiváló művészei alkotnak egy-egy egyedi formációt, egy önfeledt örömzenére invitálva a közönséget.

Zenepaviloni koncertek

Városunk egyik nagy múltra visszatekintő zenei rendezvénye a Győri Zenés Korzó, zenepaviloni koncert sorozat, melynek helyszíne a Radó-sziget. Az esemény gyökerei a XX. sz. első évtizedéig vezetnek vissza és a korra oly jellemző népszerű promenádok világát, a katonazene fénykorát idézik meg.

Négy Évszak Fesztivál

Győr város nem kis számú rendezvényeinek összefoglaló neve az egész évben rangos rendezvényeket és szezonnyitó és szezonzáró koncerteket felsorakoztató Négy Évszak Fesztivál. Az összművészeti fesztiválsorozat a szórakozás valamennyi válfaját felöleli, legyen az koncert, színház, fesztivál, kiállítás, gasztronómia vagy gyerekprogram, biztos akad belőle szép számmal a győri Négy Évszak Fesztivál programjaiban!

Táncművészeti Biennálé és Magyar Táncfesztivál

Páros években a Táncfesztivál, páratlan években pedig a Táncművészeti Biennálé otthona Győr, ahol magyar és nemzetközi társulatok is fellépnek.

Szent László Napok

Szent László kora a belső béke megteremtésével a magyar történelem egyik kiemelkedő időszaka volt. László király élete és uralkodása csaknem ezer év távlatában van tőlünk, mégis üzen nekünk. A ránk hagyott örökség a közelmúltig elsősorban egyházi szempontból volt jelentős városunkban. A program egyik fontos erénye, hogy Szent László király alakja az itt őrzött hermával egyértelműen Győrhöz köthető. Az esemény koncepcióját jól kirajzolja a történelmi kor, a középkor, valamint a király alakja, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával. A fesztivál eseményei a történelmi belvárosban és az Aranyparton zajlanak. A meghívott produkciók többségét korhű díszletvilág veszi körül és népszerű látványosságot jelent.

Nyári Zenés Esték a Rába partján

Júliusban színvonalas programok várják az érdeklődőket a győri Víziszínpad előadásaira, a Nyári Zenés Esték a Rába partján című rendezvénysorozaton.

Győrkőcfesztivál

El tud képzelni egy várost, ahol három napra ingyenes játszótérré válnak az utcák, a terek? El tud képzelni egy várost, ahol 3 napig minden gyermek és felnőtt mosolyog? El tud képzelni egy várost, ahol 10 helyszínen 1000 ingyenes program várja 3 napig a gyermekeket? 10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van! Minden év július első hétvégéjén rendezik meg a gyermekeknek szóló Győrkőcfesztivált Győrben, színes programokkal, sok ingyenes játéklehetőséggel. Belépő a mosolyod, mit hozz magaddal az arcodon és egy rólad készült fotón, melyért egy Győrkőc-karkötőt kapsz, ami ingyenes játéklehetőséget biztosít a Győrkőcfesztivál összes programján!

Barokk Varázsa

Az országban egyedülálló látványosságot kínál a Barokk Varázsa rendezvénysorozat, ahol a történelmi Belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak a jelmezesek színes kavalkádjának. Az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, előadások kínálnak jó szórakozást minden érdeklődőnek, melyek a Barokk Esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodnak ki.

Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai fesztivál

A belváros utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, megteremtve a fesztivál kellemes alaphangulatát.

Magyar Hagyományok Fesztiválja

Tánc, zene és folklór minden mennyiségben a Céhek Fesztiválja keretében megtartott győri Magyar Hagyományok Fesztiválja programdömpingjében és mi sem lehetne jobb kísérőprogramja a rendezvények, mint a Győri Pálinkafesztivál! Egy igen mozgalmas hétvégére Győr belvárosa a hazai hagyománytisztelet központjává válik, a hungarikumok legjavát ehetjük, ihatjuk, hallhatjuk és láthatjuk. Pálinkabódék, lacikonyhások, kézműves házak és vásár, táncbemutatók és koncertek sora garantálja, hogy a magyar virtus most sem szenved csorbát.

Győri Téli Fesztivál

A Négy évszak Fesztivál programsorozat keretében rendezett Győri Téli Fesztivál a város hamisítatlan karácsonyi üdvözlete, Hagyományosan a Városház tér ünnepi műsora nyitja meg. A díszkivilágított utcák és terek pompás hangulatot kölcsönöznek az adventi rendezvényeknek. A csodálatosan feldíszített belvárosban több tízezer égő ontja az ünnep fényeit és az ünnepi hangulatot tovább emeli, hogy minden adventi vasárnap délután gyertyagyújtás a belvárosban, de a komoly- és könnyűzenei koncertek, kulturális programok, és természetesen az Adventi vásár sem maradhat el.

 

Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption

Képek

Szolgáltatásaink

 • Büfé reggeli
 • 24 órás portaszolgálat
 • Légkondícionált szobák
 • Nem dohányzó szobák
 • Kábel TV
 • Minibár
 • Különterem
 • Programszervezés
 • Színházjegy rendelés
 • Kerékpárkölcsönzés
 • Wifi internet
 • Zárt-őrzött parkoló
 • Háromcsillagos szálloda