szoba

topheader

hudegb

Kapcsolat

H-9028 Győr, Pesti u. 35-37

 GPS Koordináták:

+47° 42' 32.35"

+17° 40' 22.18"

 Tel.: + 36 96 529-540
Fax: + 36 96 529-541
E-mail: hotel@weldi.hu

Facebook

 

Győr látnivalói

Győr nemcsak a vizek, hanem a kulturális és az aktív kikapcsolódás városa is. A Győri Nemzeti Színház méltán elismert, a Győri Balett nemzetközi hírű. Számtalan múzeum, kiállítás, kulturális fesztiválok kínálnak szórakozási lehetőséget egész éven át. Az alábbiakban szíves figyelmébe ajánljunk néhányat Győr nevezetességei közül.
 
Városháza (Városház tér 1.): a Szent István út meghatározó épülete a XIX. század fordulóján emelt neobarokk Városháza, mely Győr egyik legismertebb épülete, a város szimbóluma.
 
Baross út: a város sétálóutcáján, a 18. szám alatti épület falán egy márványtábla, az utca burkolatán vörös téglák sora emlékeztet az egykori Fehérvári-kapura (1792) és a fölé épült tűztoronyra, mely a város védelmét szolgálta.
 
Széchenyi tér: Győr megújult barokk főtere a város életének fontos színhelye. Kávézók, éttermek, fagyizók várják vendégeiket.
 
Mária-oszlop: a tér közepén álló emlékművet Kollonich Lipót győri püspök emeltette 1686-ban, Buda töröktől való visszafoglalása emlékére.
 
Bencés épületegyüttes: a Loyolai Szent Ignác bencés templomot, a rendház és a gimnázium épületét jezsuiták építették a XVII. században. A rend feloszlatása után a bencések lettek az épületegyüttes tulajdonosai. A tér déli oldalán álló bencés kolostor részeként ma is eredeti funkciójában működik a korai barokkos díszítésű patikamúzeum.
 
Lloyd (Széchenyi tér 7.): a több szintes, fő homlokzatán barokk és klasszicista stílusjegyeket ötvöző épület - mely a XV. század végén vendégfogadónak épült - mai modern formáját a 2010-ben befejeződött felújítással nyerte el.
 
A Xántus János Múzeumnak (Széchenyi tér 5.) helyet adó Apátúr-házat 1741-1742-ben Sajghó Benedek pannonhalmi főapát építtette. A pompás barokk palota 1949 óta a helytörténeti múzeum otthona.
 
Vastuskós ház (Széchenyi tér 4.): a hagyomány szerint nevét a sarokerkélye alatt álló fatuskóról kapta, melybe a Győrben megforduló iparoslegények egy-egy szöget vertek. A vastuskó valójában az 1830-as években itt működött fűszerkereskedő megmaradt cégére.
 
Esterházy-palota (Király u. 17.): az épület középkori eredetű apró házak összeépítésével a XVIII. században nyerte el mai formáját. Az építtető monogramja, C(omes) G(abriel) E(sterházy) és aranyozott kovácsoltvas címere a kapu fölötti erkélyen látható. Jelenleg a Városi Művészeti Múzeum székhelye, a Radnai-gyűjtemény, valamint időszaki kiállítások helyszíne.
 
Kreszta-ház: a XVII. századi műemlék épületben látható Kovács Margit, győri születésű kerámiaművész (1902-1977) életmű-kiállítása.
 
Dunakapu tér: a nagy tér Győr forgalmas piacának ad helyet. Minden hónap 3. vasárnapján régiségvásárt rendeznek a téren. Közepén a kerek ivókút széljelzője, a vaskakas a város török legendáját őrzi. Győr jelképe, az eredeti vaskakas a Xántus János Múzeumban tekinthető meg.
 
Schwarzenberg-Pálffy-szobor: Győr töröktől való visszafoglalásának 400 éves évfordulójára emeltetett szobor két hadvezért - Schwarzenberg Adolfot és Pálffy Miklóst - ábrázol, akik vezetésével sikerült visszafoglalni a várat a törököktől.
 
Bazilika: a székesegyház alapítása Szent István király nevéhez kötődik. Első formájában román stílusban épült a XI. században, a tatárjárást követően a gótika jegyében épült újjá. A török betörés után a templom nagyon megrongálódott, egyik tornya ledőlt, a másikat villám pusztította el. A teljesen tönkrement székesegyházat kora barokk stílusban építették újjá, a jelenlegi copf stílusú toronysisak az 1680-as években készült. A templombelső végleges kialakítását az 1780-as években fejezték be, ekkor készültek a falakon és a mennyezeten ma is látható freskók. A székesegyházat II. János Pál pápa 1996-ban emelte bazilika rangra. Az északi mellékhajó látnivalója az 1655-ben Írországból hozott Könnyező Szűz Mária kép, mely 1697. március 17-én, Szent Patrik ünnepén vérrel verejtékezett.
 
Püspökvár: a Káptalandomb egyik meghatározó épületegyüttese a Püspöki Palota, vagy más néven a Püspökvár, az ezeréves győri püspökség székhelye, melynek ékessége a XIII. századból származó lakótorony és a XV. századi Dóczy-kápolna. A Püspökvár pincehelyiségeiben megtekinthető az Apor Vilmos életét és munkásságát bemutató kiállítás.
 
A Karmelita templom és a hozzá kapcsolódó rendház 1721 és 1725 között Wittwer Márton Athanázius karmelita szerzetes tervei alapján épült. A főoltár képe Szent István királyt és Szent Imre herceget ábrázolja, amint hódolnak a Szent Szűz előtt. A templom melletti kis fülkében áll a barokk Hab Mária-szobor.
 
Vár (Bécsi kapu tér): a Püspökvár XIII. századi eredetű, a XIV-XV. században épített együttese a város legrégibb épülete. Erődrendszere (kastélybástya, Sforza-bástya) a XVI-XVII. században épült.
 
A Radó-szigetet a Rába két ága fogja közre a Belváros, Újváros és Sziget városrészek közt. A műemléki környezetben fekvő sziget kedvelt séta- és pihenőhely.
 
Zsinagóga: a neológ zsinagóga 1868 és 1870 között épült, 2006-ban teljesen felújították. Napjainkban multikulturális intézményként működik. Állandó helyszíne id. Vasilescu János második világháború utáni magyar képzőművészetet bemutató magángyűjteményének.

Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption

Képek

Szolgáltatásaink

 • Büfé reggeli
 • 24 órás portaszolgálat
 • Légkondícionált szobák
 • Nem dohányzó szobák
 • Kábel TV
 • Minibár
 • Különterem
 • Programszervezés
 • Színházjegy rendelés
 • Kerékpárkölcsönzés
 • Wifi internet
 • Zárt-őrzött parkoló
 • Háromcsillagos szálloda